Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Γ. Κασσάρας: Επαγρύπνηση για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά – Άμεσος ο κίνδυνος κατάργησής του


Ο πολιτευτής της περιοχής και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Γ. Κασσάρας, με δελτίο τύπου απευθύνεται στους συμπατριώτες του Δωδεκανήσιους και «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», ενώνοντας την αγωνία του με όλους τους νησιώτες.
Ο Καλύμνιος πολιτικός, έχει  δώσει τον αγώνα του για τα δίκαια αυτού του τόπου, αφού γι’ αυτά δεν ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, στο οποίο υπάρχει η ρητή αναφορά για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή.
Πάντα παρών στα τοπικά πολιτικά πράγματα, επισημαίνει ότι σε μια περίοδο πλήρους αβεβαιότητας και ανασφάλειας, κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζεται, αλλά συνιστά  να είναι  όλοι έτοιμοι για «παν ενδεχόμενο», αφού οι απαιτήσεις της τρόικας δεν έχουν όριο και η σημερινή πολιτική που ασκείται, με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς την κοινοβουλευτική έγκριση, μπορούν να απειλήσουν ανά πάσα στιγμή τα κεκτημένα.
Παράλληλα καλεί τους βουλευτές του Αιγαίου, να δηλώσουν την πρόθεσή τους για παραίτηση σε περίπτωση απειλής του δίκαιου αυτού προνομίου των νησιών, πρόταση που είχε διατυπώσει παλιότερα.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του πρώην Βουλευτή Γιώργου Κασσάρα

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΣΣΑΡΑΣ
ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
                                                                                       20.11.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φ.Π.Α στο Αιγαίο
Το πόσο αναγκαίοι είναι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. για τα νησιά μας, και το γιατί, είναι χιλιογραμμένο,  χιλιοειπωμένο και θέλω να πιστεύω αποδεκτό από τους κυβερνώντες, ως αυτονόητο.
Επειδή όμως η Τρόικα αποφασίζει και η Κυβέρνηση απλά υλοποιεί, ας έχουμε το νου μας. Πολύ περισσότερο μάλιστα που συνηθίζουν  ό,τι  δεν "περνάει" από τη Βουλή, να το επιβάλλουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες  στη συνέχεια «ξεχνούν» να  φέρουν στη Βουλή για επικύρωση.
Οι Βουλευτές του Αιγαίου λοιπόν, κατά τη γνώμη μου,  έχουν υποχρέωση  να μην αρκούνται σε δηλώσεις πως  δεν πρόκειται να ψηφίσουν  τέτοια διάταξη, αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά να ξεκαθαρίσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους. Το ίδιο θα  πρέπει να κάνουν και όλοι οι επιλαχόντες, ώστε να προκληθεί μείζον κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό  πρόβλημα.

 Την θέση αυτή κατέθεσα και στις 15.2.2012, όντας Βουλευτής ακόμα, στην κοινή σύσκεψη των Δημάρχων και των φορέων του Αιγαίου, που έγινε στην αίθουσα Γερουσίας του Εθνικού Κοινοβουλίου, μετά από πρόσκληση και με την παρουσία των Περιφερειαρχών Νοτίου Αιγαίου κ.  Ιωάννη Μαχαιρίδη και Βορείου Αιγαίου κ. Αθανασίου Γιακαλή.
Διαφορετικά, αγαπητοί συμπατριώτες, φοβάμαι ότι η διάταξη του 5ου Παραρτήματος (Φορολογική Πολιτική) του 2ου Μνημονίου , που αναφέρεται στην εξάλειψη ορισμένων φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων, θα επιφυλάξει για τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α., αργά ή γρήγορα, την τύχη των  Δ.Ο.Υ., που ενώ για κάποιους δεν θα έκλειναν, τελικά έβαλαν λουκέτο .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου