Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Όταν χαρακτηρίζει την πολιτική η συνέπεια και η αξιοπιστία π.χ. Άδωνις


Άδωνις Γεωργιάδης: «….δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τις απολύσεις γιατρών… Οι αποφάσεις είναι δικές μου»

Αναβρασμό και αναστάτωση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας προκαλούν οι αντιφατικές δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αν και αρχικά διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις τώρα επανέρχεται και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν γιατροί από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)
Ωστόσο χθες ο Υπουργός Υγείας επανήλθε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων εάν μετά την αξιολόγηση των δομών του Οργανισμού κριθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ή ειδικότητες γιατρών που δεν χρειάζονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
 «Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου»
Αυτά είπε ο Υπουργός Υγείας, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, ο ίδιος που είχε δηλώσει  πριν πολύ λίγο καιρό (τέλη Αυγούστου) ότι «Εάν υπάρχει έστω και μια απόλυση θα παραιτηθώ από την πολιτική...», ενώ είχε πει στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη, ότι «το μέτρο περί απομάκρυνσης των 1.200 γιατρών των μονάδων ΕΟΠΥΥ δεν θα τεθεί σε ισχύ».
Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού, προκάλεσαν την οργή του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο, ο οποίος σχεδόν ουρλιάζοντας και με φανερό θυμό απαίτησε από τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη για τη μ@λ@κί@ που έκανε, δηλώνοντας ήρωας που απολύει κόσμο από τον χώρο της υγείας.

Ο δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να πει πως δεν τον ενδιαφέρει το πρόστιμο από το ΕΣΡ για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί, αφού έχει αγανακτήσει με τις ηλίθιες δηλώσεις που ξεστομίζουν πολιτικοί σαν τον Άδωνι. 
"Π.τ.Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου