Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Σήμερα η Κάλυμνος αποχαιρέτησε τον Γιάννη, την Κάλλη και τον Σάκη

Τρεις άνθρωποι, ίσως άγνωστοι οι πρώτοι με τον τρίτο, αλλά με κοινό το στοιχείο της καταγωγής και της ημέρας για το ταξίδι που δεν έχει γυρισμό και αφήνει πίσω του μόνο πόνο, πίκρα, απουσία και ένα μεγάλο γιατί!
Σήμερα έγινε στην Ρόδο η κηδεία του τραγικού ζεύγους, του συμπατριώτη μας Γιάννη Μπαϊράμη και της συζύγου του Κάλλης. Χάθηκαν μαζί από τα νερά του ορμητικού χειμάρρου, στις 22 Νοεμβρίου, ημέρα που η Ρόδος γνώρισε το μένος του άγριου καιρού,  αλλά πορεύονται ενωμένοι το μονοπάτι που της αιωνιότητας.
Λίγη ώρα μετά, ένας νέος άνθρωπος, ο οδοντίατρος Σάκης Κλωνάρης, μόλις 42 χρονών,  που, εντελώς αναπάντεχα, τράβηξε για τον δρόμο που δεν έχει γυρισμό στις 23 Νοέμβρη,  γίνονταν δεκτός από την μητρική γη της Καλύμνου.
Και οι τρεις αυτοί άνθρωποι, βύθισαν στο πένθος την πατρίδα τους, την Κάλυμνο, που τυλιγμένη από τα μουντά σύννεφα του απειλητικού καιρού, τους αποχαιρέτησε και τους υποσχέθηκε πως δεν θα τους ξεχάσει.
Οι γιοι του Γιάννη και της Κάλλη, έχασαν μέσα σ’ ένα ρέμα,  το χαμόγελο του πατέρα και την ζεστασιά της μάνας και τα μικρά του Σάκη, θα κοιτάζουν ψηλά στον ουρανό να συναντήσουν το στοργικό βλέμμα του πατέρα, που θα τα συντροφεύει από εκεί ψηλά.
Καλό τους ταξίδι, τίποτε άλλο δεν μπορεί κανείς να προσθέσει …


Παλμός της Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου