Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Aγωνιστική Παρέμβαση Καλύμνου: Η εισβολή στο ραδιομέγαρο να γίνει η αρχή του τέλους τους


  Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ η Aγωιστική Παρέμβαση Καλύμνου, που αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Aγωνιστική Παρέμβαση Καλύμνου καταγγέλει την κατάπτυστη ενέργεια της κυβέρνησης να εισβάλει νύχτα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Πρέπει να
είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι αυτή δεν είναι μια κίνηση δύναμης, αλλά αντίθετα φανερώνει τον πανικό της.

Τα παραμύθια τύπου success story τελειώνουν όταν η τρόικα έρχεται στην Ελλάδα. Ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χρειαστεί να πάρει και άλλα μέτρα. Αυτό όμως για το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρος, αυτό το οποίο φοβάται, είναι η αντίδραση του εργατικού κινήματος. Και έχει κάθε δίκιο να φοβάται. Διότι αυτή τη στιγμή κάθε χώρος δουλειάς βρίσκεται σε αναβρασμό.
Μπορεί οι γραφειοκράτες προς στιγμή να αποτρέπουν την κλιμάκωση και τον συντονισμό των αγώνων, που θα σημάνει και το τέλος της κυβέρνησης, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι εκείνη η σπίθα που θα σπάσει αυτά τα δεσμά και θα απελευθερώσει όλο εκείνο το εργατικό δυναμικό, που μέσα από τους αγώνες των τριών τελευταίων χρόνων έχει συσσωρεύσει τόσες εμπειρίες και έχει κάνει τόσα προχωρήματα.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η ΕΡΤ είναι ένα μεγάλο αγκάθι στα πλευρά της κυβέρνησης διότι αποτελεί την συμπυκνωμένη έκφραση του ανυποχώρητου αγώνα και των δυνατοτήτων που έχει η οργανωμένη εργατική τάξη να επιβάλει τις δικές της λύσεις μέσα από έναν τέτοιο αγώνα. Γι’ αυτό και πρέπει να μετατρέψουμε τους φόβους της κυβέρνησης σε πραγματικότητα. Και αυτό σημαίνει όχι μόνο αλληλεγγύη μέσα από ανακοινώσεις, αλλά και στην πράξη.

Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης έτσι ώστε η τρομοκρατία, να γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Καλούμε την ΟΛΜΕ, τα υπόλοιπα δευτεροβάθμια σωματεία, αλλά και τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να προκηρύξουν απεργίες συμπαράστασης στην ΕΡΤ. Έτσι και αλλιώς η μάχη τους είναι και δική μας μάχη. Όλοι μαζί μέσα από μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και όσους τις εφαρμόζουν».


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Παρέμβασης στο Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Φωτεινή Ρώϊμπα

Κοκκόλης Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου