Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Κηδεύτηκε σήμερα η 27χρονη Δασκάλα που χάθηκε στην θεομηνία της Ρόδου

Στη γενέτειρά της, τα Ψαχνά Εύβοιας, κηδεύτηκε σήμερα η 27χρονη δασκάλα που έχασε τη ζωή της την Παρασκευή στις πλημμύρες της Ρόδου. Τραγικές φιγούρες, η μητέρα της και τα τρία αδέρφια της Τασούλας, που ζήτησαν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα σε φιλόπτωχα ταμεία, των τριών ενοριών της περιοχής.
Σπάραξαν καρδιές από τον θρήνο έξω από το σχολείο που μέχρι πέρσι η νεαρή δούλευε εκεί ως αναπληρώτρια.
Το τελευταίο αντίο της απεύθυναν και οι συνάδελφοί της, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.
Η Τασούλα, ήλθε από τα μακρινά Ψαχνά για να διδάξει στη Ρόδο ως αναπληρώτρια, μιας από τις ων χιλιάδες των εκπαιδευτικών που παίρνουν κάθε χρόνο τον δρόμο για την επαρχία, για να προσφέρουν τις γνώσεις τους στα παιδιά και να μαζέψουν τα «περιβόητα» μόρια, για έναν πιθανό διορισμό.
Η νεαρή δασκάλα, όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοί μας, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, παλεύουν χρόνια ολόκληρα, με μια βαλίτσα πάντα έτοιμη και την διάθεσή τους να προσφέρουν γνώσεις και ελπίδες,  σε μια γενιά που μεγαλώνει μέσα στην εξαθλίωση και την προοπτική της μετανάστευσης και της ανεργίας.
Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν την γνωρίζαμε, όμως τώρα έγινε ένας δικός μας άνθρωπος, που θα την θυμόμαστε για πάντα. 
Καλό της ταξίδι, όπως και στον Γιάννη και την αγαπημένη του Κάλη, που δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος και τώρα και οι τρεις τους, άγνωστοι μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, αλλά καλοί φίλοι τώρα αφού ενώθηκαν με κοινή μοίρα, πορεύονται και αφήνουν πίσω τους αγαπημένες μνήμες.


Παλμός της Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου