Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Το γνώριμο σκηνικό "Βενετίας" και σήμερα στην Κάλυμνο (φώτο-βίντεο 25/11/2013)


Oι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι φίλων από το facebook που ανέβασαν σήμερα και τις αναδημοσιεύουμε, ευχαριστώντας τον καθένα ξεχωριστά.
Είναι από διάφορα σημεία του κέντρου της Πόθιας, η οποία για μια ακόμη φορά έγινε απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα, λόγω του όγκου των νερών που την κατέκλυσαν.
Κρατάει χρόνια αυτή η … κατάσταση, αφού και πριν λίγες μέρες το ίδιο ζήσαμε, αλλά και πέρσι και πριν δέκα χρόνια, η κατάσταση είναι παρόμοια και μάλιστα με σημάδια επιδείνωσης.
Μέσα σ' ένα κλίμα βαρύ, μετά την θεομηνία που χτύπησε την Ρόδο και θρηνούμε 3 θύματα και έναν
αγνοούμενο, η αναγκαιότητα για ουσιαστική παρέμβαση, όχι μόνο στο πρόβλημα του κέντρου της πόλης, αλλά σε όλα τα σημεία του νησιού που πλήττονται από τις κακοκαιρίες, είναι πλέον επιβεβλημένη. 
Σίγουρα ζούμε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία από τη μια δεν αποτελούν δικαιολογία για τις εικόνες της πόλης του νησιού στην κάθε νεροποντή, ενώ από την άλλη αναδεικνύουν την αδυναμία των πολιτικών που αδυνατούν  στο να
μεριμνήσουν για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.
Επιπλέον να σημειωθεί πως εικόνες σαν κι αυτές που υπάρχουν εδώ, δεν παρατηρούνται μόνο σε περιπτώσεις ισχυρής νεροποντής, αλλά αρκεί η ελάχιστη βροχή για να δημιουργήσει το αδιαχώρητο στην πρωτεύουσα της Καλύμνου.

«Παλμός της Καλύμνου»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου