Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΚ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Δ.ΚΑΡΔΟΥΛΙΑ

Από την ΑΝΕΚ εκδόθηκε το παρακάτω δτ ως απάντηση στην αναφορά του δικηγόρουΔημητρίου Καρδούλια σε τηλεοπτική εκπομπή για "εξυπηρέτηση ημετέρων".
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
– ΑΝΕΚ. ΕΔΡΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ
ΤΗΛ: 22430 29612 ΤΗΛ. & FAX :22430 24144
Α.Φ.Μ: 094093617 - Δ.Ο.Υ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Κάλυμνος 14/10/2013
ΠΡΟΣ: Μ. Μ. Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του δικηγόρου κ. Δημητρίου Καρδούλια, στις οποίες με φραστικές επιθέσεις και χρησιμοποιώντας ύβρεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αναφορές, καταφέρεται κατά της Δημοτικής Αρχής, κατά της ΑΝΕΚ και κατά του Πρόεδρου της Γιώργου Θανάτση, έχουν πλέον περάσει τα όρια κάθε κακοπροαίρετης κριτικής και παραβιάζουν τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, τους οποίους οφείλει να τηρεί ως δικηγόρος.
Επειδή όμως, ο πρώην αμειβόμενος δικηγόρος της ΑΝΕΚ και όψιμος μέτοχος της, στην τηλεοπτική εκπομπή «εν Καλύμνω» στο ΑΙΓΑΙΟ TV, της περασμένης Παρασκευής 11 Οκτωβρίου 2013, με μία λαϊκίστικη μικροπολιτική συμπεριφορά, βιάστηκε να μιλήσει για οικονομική ζημιά της ΑΝΕΚ από «εξυπηρέτηση ημετέρων», οφείλουμε να του απαντήσουμε και εμείς πολιτικά με αδιάσειστα στοιχεία και όχι φυσικά με υποθέσεις και εικασίες που ο ίδιος έκανε και να θυμίσουμε στον Καλυμνιακό λαό τα παρακάτω:
1. Ο κ. Καρδούλιας υπήρξε αμειβόμενος νομικός σύμβουλος επί προεδρίας του μετέπειτα κουμπάρου του Μιχαήλ Λελέκη.
Δεν είδαμε όμως καμιά αρνητική του εισήγηση για πρόσληψη όχι μόνο ημετέρων, αλλά και στενών συγγενών των προέδρων της ΑΝΕΚ. Είχαν καταντήσει την ΑΝΕΚ οικογενειακή επιχείρηση και έχουν το θράσος να κατακρίνουν την πρόσληψη ενός ανέργου, ο οποίος έχει το δικαίωμα να εργαστεί μόνο εννιά (9) μήνες
2. Ο κ. Καρδούλιας ως νομικός σύμβουλος τη εταιρείας δεν ενοχλήθηκε ούτε από την ναυτολόγησητου Προέδρου της εταιρείας Μιχαήλ Λελέκη στο «Ν. Κάλυμνος».
3. Ο κ. Καρδούλιας ως νομικός σύμβουλος της εταιρείας που χειρίστηκε την όλη υπόθεση με τις οφειλές του κεντρικού πράκτορα, ακολούθησε διαδικασίες οι οποίες εκ του αποτελέσματος κρινόμενες, αλλά και από τις διαπιστώσεις του ορκωτού λογιστού, δεν ήσαν οι ενδεδειγμένες, με αποτέλεσμα να λείπουν από το ταμείο της Εταιρείας, επισφαλείς οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των 409.335 ευρώ. Μία υπόθεση που ήδη βρίσκεται στη δικαιοσύνη.
4. Ο κ. Καρδούλιας ουδέποτε έκανε αγωγή στον κεντρικό πράκτορα για να διεκδικήσει τα 409.335 ευρώ. Την αγωγή την κάναμε εμείς.
Ρωτάμε ευθέως: Γιατί δεν έκαναν;
5. Ο κ. Καρδούλιας δεν επιδίωξε (όσο ήταν ακόμη καιρός και δεν είχαν περάσει οι προθεσμίες) να βγάλει εντολή πληρωμής για τις πλαστές – κλεμμένες επιταγές που ήρθαν στην ΑΝΕΚ από τον κεντρικό πράκτορα.
Ρωτάμε ευθέως: Γιατί δεν έβγαλαν;
6. Ο. κ. Καρδούλιας περίμενε την τελευταία ημέρα της διοίκησής Λελέκη να κάνει τη μήνυση εναντίον του κεντρικού πράκτορα και άφησε να περάσουν επτά ολόκληροι μήνες άπρακτοι.
7. Ο κ. Καρδούλιας ως νομικός σύμβουλος της ΑΝΕΚ δεν εισηγήθηκε στο Δ. Σ. να μην αναλάβει η εταιρεία του κεντρικού πράκτορα την πρακτόρευση των πλοίων της ΑΝΕΚ χωρίς εξασφαλίσεις, γιατί με την υπ’ αρ. 296/ της 12ης-10-2005 απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου αυτή εντάσσεται στο αρ. 44 του ν. 1892/90 για ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές ύψους 1.609.705,09 ευρώ. Και έτσι ήρθε αυτό που ήταν επόμενο: οι οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των 409.335 ευρώ, τα οποία λείπουν από το ταμείο της ΑΝΕΚ.
Κλείνοντας θα θέλαμε να θυμίσουμε στον πρώην αμειβόμενο δικηγόρο της ΑΝΕΚ και όψιμο μέτοχό της, τη λαϊκή παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούνε για σχοινί».

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου