Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΥΜΝΟΣ : ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2010Δειτε απο το αρχειο του" ΠΑΛΜΟΥ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ" την επικαιροτητα του νησιου,τον Οκτωβριο του 2010 (προεκλογικη περιοδο) 
Οκτώβριος
-       «Επί ποδός πόλεμου» όλες οι δημοτικές παρατάξεις εν όψη των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου ,ατελείωτες οι παρουσιάσεις όλων των υποψηφίων από τα ΜΜΕ, ήπιο το πολιτικο κλίμα στην Κάλυμνο.
-       - Έφτασε στο λιμάνι της Καλύμνου το νέο απόκτημα της ΑΝΕΚ «Κάλυμνος Ντόλφιν»
-       Εγκαίνια Σφαγείων και «Κάλυμνος Ντόλφιν» … μαζί με προεκλογική ομιλία Ρούσσου

 Προεκλογική «φιέστα» σε ... τρεις πράξεις! Σε προεκλογικούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Δημοτικών Σφαγείων στην περιοχή Γιανναχώραφα, αλλά και του νεότευκτου πλοίου της εταιρείας του Δήμου,  της ΑΝΕΚ, “ΚALYMNOS DOLRHIN” στον χώρο προσέγγισης του έναντι του ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΚ.
Εγκαίνια Σφαγείων (πράξη 1η)
Λίγες ώρες πριν την Τρίτη ομιλία του απερχόμενου Δημάρχου Γ. Ρούσσου, πραγματοποιήθηκαν στα Γιανναχώραφα τα εγκαίνια των Δημοτικών Σφαγείων, με την παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου, τω ν πολιτικών του νησιού και αρκετού κόσμου.
Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γ. Ρούσσος, Γ. Γαλουζής και Δ. Διακομιχάλης, ο τ. Δήμαρχος Μ. Ζαϊρης, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Μ. Μπούκης, υποψήφιοι δ.σ. από όλες τις παρατάξεις και αρκετός κόσμος.
Μετά τους χαιρετισμούς των επίσημων, ο κόσμος ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Σφαγείων, τα οποία είναι από τα πιο σύγχρονα του νομού.
Μετά τον αγιασμό των εγκαινίων ακολουθησε  δεξίωση, στον αύλειο χώρο του κτιρίου, από προσφορά των Καλύμνιων κρεοπωλών.
Εγκαίνια «Κάλυμνος Ντόλφιν» (πράξη 2η)
Αργότερα το απόγευμα, έναντι του ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΚ, παρουσία κλήρου, του συνόλου του πολιτικού κόσμου και αρκετών πολιτών,  τελέστηκαν και τα εγκαίνια του νέου σκάφους της ΑΝΕΚ, του νεότευκτου «Κάλυμνος Ντόλφιν».
Το Kalymnos Dolphin έχει σχεδόν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά του Κάλυμνος Σταρ, και έχει μήκος περίπου 25μ, πλάτος 6, πιλοτήριο με δυο τιμόνια και όλα τα ηλεκτρονικά γνωρίσματα ενός σύγχρονου σκάφους.
Αναπτύσσει ταχύτητα 25 μέχρι και 30 μίλια την ώρα, ενώ το πρωτόκολλο επιβατών φθανει μέχρι τα 110 άτομα.
Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολουθησε δεξίωση με μπουφέ για τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Και στο τέλος … η προεκλογική ομιλία Ρούσσου (πράξη 3η)
Μετά το πέρας των εγκαινίων του Ντόλφιν, ξεκίνησε η ομιλία του Γ. Ρούσσου στην κεντρική πλατεία.
Δυο εγκαίνια πριν την ομιλία: «Τυχαίο; Δεν νομίζω!»
-       Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας στην Κάλυμνο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση μεταξύ Τριμελές Επιτροπή του Ελληνορώσικου Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καλύμνου. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δημήτρης Διακομιχάλης επικεφαλής της παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής» σε συνεννόηση και με τις δύο πλευρές. Με την βοήθεια στην συνέχεια από τον κύριο Άγγελο Καλαθιανάκη, πρόεδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καλύμνου κατάφεραν να οργανώσουν σε πρώτη φάση αυτή την συζήτηση μεταξύ Ελληνορώσικο Επιμελητήριο και παράγοντες του πολιτικού, εμπορικού και τουριστικού κόσμου του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου