Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

10- 13 ΟΚΤ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΤNF ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ /ΒΙΝΤΕΟ

Για άλλη μια φορά η Κάλυμνος, ένας από τους σημαντικότερους αναρριχητικούς παγκοσμίως, θα γεμίσει με τρομερή ενέργεια και θα γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων επαγγελματιών και μη αναρριχητών
Απο τις 10 εως 13 Οκτωβριου ο "παλμος" της παγκοσμιας αναρριχησης θα χτυπαει στο νησι της Καλυμνου, οπου θα πραγματοποιηθει το Φεστιβαλ Αναρριχησης ,με την συνεργασια του Δημου Καλυμνιων και του παγκοσμιου φημης εταιρεια The North Face (TNF) για δευτερη συνεχη χρονια.
Για πρωτη φορα στο φετινο Φ.Α.Κ οι όλοι οι αγώνες αλλά και οι λοιπές εκδηλώσεις θα αναμεταδίδονται απευθείας μέσω του διαδικτύου.
Ηδη εχει ξεκινησει η προετοιμασια για το φετινο Φεστιβαλ Αναρριχησης στηνΚαλυμνο με επισημες ημερομηνιες διεξαγωγης τις 10-13 Οκτ. 2013 και συμφωνα με την οργανωτικη ομαδα της TNF το Φεστιβαλ θα βασιστει στην περσινη "φορμουλα"και θα περιλαμβανει:
Το αγώνισμα PROJECT θα διεξαχθεί σε ένα παρθένο πεδίο και βασίζεται σε 8 τεχνικά δύσκολες διαδρομές τέσσερις ανδρών και τέσσερις γυναικώνειδικά διαμορφωμένες για την εκδήλωση.. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες αναρριχητές Το χρηματικό βραβείο για τους νικητές είναι 10.000€
Ο OPEN Μαραθώνιος απευθύνεται σε ομάδες των δύο ατόμων, ανδρών - γυναικών ή και σε μικτές ομάδες. Όλες οι διαδρομές έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο δυσκολίας 5a και μέγιστο 7a (σύμφωνα με το γαλλικό σύστημα βαθμολόγησης). Η βαθμολόγηση βασίζεται στην απόδοση της ομάδας.
O BIG Μαραθώνιος απευθύνεται επίσης σε ομάδες των δύο, ανδρών - γυναικών και μικτές ομάδες. Περιλαμβάνει διαδρομές με ελάχιστο επίπεδο δυσκολίας 7a+ και μέγιστο 8a (σύμφωνα με το γαλλικό σύστημα βαθμολόγησης). Τα βραβεία και για τους 2 μαραθωνίους θα είναι προϊόντα της North Face συνολικής αξίας 5.000€.
Το πρόγραμμα που ξεκινά από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου περιλαμβανει:
Τετάρτη
11:00 – 22:00 : Δηλώσεις συμμετοχής ανοικτού μαραθώνιου και μεγάλου μαραθώνιου στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE
Πέμπτη
09:00 – 17:00 : Πρώτη ημέρα του PROject διαγωνισμού
11:00 – 22:00 : Δηλώσεις συμμετοχής ανοικτού μαραθώνιου και μεγάλου μαραθώνιου στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE
19:00 : Επίσημη έναρξη του Αναρριχητικού Φεστιβάλ Καλύμνου 2013 στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE
Παρασκευή
08:00 –13:00 : Δηλώσεις συμμετοχής ανοικτού μαραθώνιου και μεγάλου μαραθώνιου στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE
09:00-18.00 : Ημέρα 1η του Μαραθωνίου OPEN και BIG
21:30 : Ομιλία-Παρουσίαση αναρριχητικών Ιστοριών εξερεύνησης και περιπέτειας με τους αθλητές της North Face στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE
Σάββατο
09:00 – 17:00 : Δεύτερη ημέρα του του PROject διαγωνισμού
09:00 – 18:00 : Δεύτερη ημέρα του Μαραθωνίου OPEN και BIG
20:30 – 22:30 : Ελληνικό δείπνο
22:30 : Απονομές επάθλων
23.30: Αποχαιρετιστήριο πάρτι στο ξενοδοχείο ELENA VILLAGE
Κυριακή
10:00 – 16:00 : Χαλαρή αναρρίχηση με τους αθλητές της North Face
Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό για τους αναρριχητές όλων των επιπέδων και μετά την περσινή του επιτυχία αλλά και τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τόσο από πλευράς συμμετοχής μεγάλων αθλητών όσο και από πλευράς αναρριχητών και επισκεπτών που θα βρεθούν στην Κάλυμνο για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.
Πληροφορίες: http://www.thenorthfacejournal.com/ και www.climbkalymnos.c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου