Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

"ΠΥΡΑ" ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΥ-ΑΝΕΚ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΚΑΛΥΜΝΟΣ DOLPHINΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 15-09-2013

Άκρα του τάφου σιωπή
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας του Δήμου μας (ΑΝΕΚ), το πλοίο KALYMNOS DOLPHIN,βρίσκεται « παροπλισμένο» στο λιμάνι της Καλύμνου.
Ηχεί κακόηχα και προκαλεί αγανάκτηση και θλίψη η χρήση της λέξης ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ. Ένα σκάφος που κατασκευάστηκε με τις στερήσεις του καλυμνιακού Λαού ,δημιουργώντας ελπίδες, για ένα καλύτερο αύριο στη διασύνδεση της Καλύμνου με τ’ άλλα νησιά, αποτελώντας συγχρόνως σπουδαία αναπτυξιακή επιλογή για την Κάλυμνο.
Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση του Δήμου , για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν με πολιτικούς αναπτυξιακούς όρους, κατάφερε το Κάλυμνος STAR να τριγυρνά στα γύρω νησιά, πλην Καλύμνου, και το Κάλυμνος DOLPHIN να κείτεται άψυχο στο λιμάνι.
Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας, με ανεκτέλεστους πλόες και η διοίκηση τηρεί άκρα του τάφου σιωπή, τρίβοντας προφανώς τα χέρια τους οι αντίστοιχες ανταγωνιστικές εταιρίες .
Με το υπ’ αριθ . 512/ 23-08- 2013 έγγραφό μας, ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της ΑΝΕΚ και το Λιμεναρχείο Καλύμνου. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεων με την αντιφατικότητα των απαντήσεων που λάβαμε στα ερωτήματα που θέσαμε . Παραθέτουμε μερικά εξ αυτών:
Ερώτημά μας: Τι έγγραφές έχουν γίνει στο ημερολόγιο του πλοίου?
Απάντηση ΑΝΕΚ: «οι εγγραφές που έγιναν στο ημερολόγιο του πλοίου είναι όλες νόμιμες»
Απάντηση Λιμεναρχείου: «κατόπιν ελέγχου …. διαπιστώθηκε ύπαρξη εγγραφής την 16-08-2013 περί της μηχανικής βλάβης, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι προστέθηκε μεταγενέστερα της έγγραφης θεώρησης από το Λιμενικό Όργανο…., προβήκαμε σε κατάσχεση του ημερολόγιου γέφυρας , το οποίο και υποβλήθηκε ως πειστήριο στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και ζητήσαμε από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση της υπόθεσης».
Απάντηση ΑΝΕΚ: «Η υποψία σας είναι έωλη…..» 
Κατάσχεση του ημερολογίου από Τη Λιμενική Υπηρεσία…..
Υποβολή του στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κω ……
Και στο δημόσιο διάλογο ‘Άκρα του τάφου σιωπή από τη Δημοτική Αρχή
Η σιωπή είναι χρυσός ή ενοχή?

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΕΚ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου