Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Το μήνυμα του νεαρού Γιάννη Παστρικού: «Ποτέ δεν είναι αργά».

Με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση το Εσπερινό Λύκειο Καλύμνου τίμησε τον αριστεύσαντα μαθητή Γιάννη Παστρικό και τον επιχειρηματία Μιχάλη Ψαρομπά.
Σήμερα στις 11.30 στην αίθουσα του ορόφου του Αναγνωστηρίου, το διδακτικό προσωπικό του Εσπερινού Λυκείου τίμησε
1.Τον αριστούχο απόφοιτο της Δ΄ τάξης Λυκείου Παστρικό Ιωάννη του Σταύρου για την επιτυχία του στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και την εισαγωγή του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου. Με την υψηλή του βαθμολογία μάλιστα, ο Γιάννης κατάφερε να εισαχθεί στο συγκεκριμένο τμήμα πρώτος από τους επιτυχόντες των Εσπερινών Λυκείων πανελληνίως.
2.Τον επιχειρηματία της εταιρείας ΝΗΣΟΓΚΑΖ Μιχαήλ Ψαρομπά του Αντωνίου για την ευγενή δωρεά του ποσού των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στον αριστούχο μαθητή  , ως επιβράβευση για τους κόπους του και ως αναγκαία αρωγή για τις σπουδές του.
Παρουσία των τοπικών ΜΜΕ αναγνώστηκε η ευχαριστήρια επιστολή της Διευθύντριας και του Συλλόγου διδασκόντων Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Καλύμνου προς τον Μιχαήλ Ψαρομπά για την ευγενική ,σημαντική και ουσιαστική χορηγία των 5.000 ευρώ προς τον αριστεύσαντα μαθητή ως βοήθεια για τις σπουδές του.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Γιάννης Παστρικός ο οποίος ευχαρίστησε όλους αυτούς που τον βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια του.
Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τους γονείς τους που του συμπαραστάθηκαν στον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχολείου, στον ιατρό Γιάννη Κουλλιά που ήταν ο άνθρωπος που τον προέτρεψε να συνεχίσει στο Εσπερινό Σχολείο τις λυκειακές του σπουδές που είχε διακόψει ,τις 3 καθηγήτριες που τον βοήθησαν να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να πετύχει το στόχο του, τον επιχειρηματία Μιχάλη Ψαρομπά για την ευγενική του χορηγία που θα τον βοηθήσει σημαντικά στις σπουδές του σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, , την Διευθύντρια του Σχολείου, αλλά και το Γ.Ρούσσο που όπως είπε με τον τρόπο του προέβαλε το Εσπερινό Λύκειο στο να βγει από την αφάνεια.
Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε και το μήνυμα που έστειλε ο νεαρός Γιάννης Πσστρικόςπρος όλα τα παιδιά της Καλύμνου, που οι δύσκολες συνθήκες και οι συγκυρίες δεν τους επέτρεψαν να φοιτήσουν στο Λύκειο, να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους παρακολουθώντας τις λυκειακές τάξεις του Εσπερινού Καλύμνου, λέγοντας χαρακτηριστικά "Ποτέ δεν είναι αργά".
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ψαρομπάς ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, συνεχάρη το Γιάννη Παστρικό και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.(ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου