Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΜΕΑ ΤΑ ΚΑΣΟΝΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Σε πρόγραμμα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ σε παραλίες έχει ενταχθεί η Νέα Παραλία ή Κασόνια στην Κάλυμνο ( Πόθια).
Το έργο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε κολυμβητικές ακτές νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 20 παραλίες 15 νησιών και συγκεκριμένα τη Σίφνο (Καμάρες), τη Θήρα (Καμάρι), τη Νάξο (Άγιος Προκόπιος), την Ίο (Μυλοπότας), την Πάρο (Χρυσή Ακτή), τη Μύκονο (Καλαφάτης), την Αντίπαρο (Α' Ψαραλυκή), τη Σύρο (Κίνι), την Άνδρο (Μπατσί), την Τήνο (Κιόνια), τη Ρόδο (Ιαλυσσός, Τσαμπίκα, Φαληράκι, Έλλη), την Κω (Κρητικά, Καρδάμαινα, Τιγκάκι), Πάτμος (Κάμπος) και την Κάλυμνο (Κασόνια ή Νέα Παραλία-Πόθια). 
Το έργο υλοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δήμους των νησιών αυτών. (ΒΙΝΤΕΟ KalymnosWeb)
Ο εξοπλισμός για κάθε παραλία περιλαμβάνει:
1. Δύο αμφίβια αμαξίδια,
2. Διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουομένου από το χώρο στάθμευσης έως τη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια,
3. Ένα χώρο Αποδυτηρίων-Αποχωρητηρίων (Καμπίνα).
 Οπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου σύντομα ολοκληρώνεται η εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου