Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Κάλυμνος  5-9-2013                                                           .   Πρωτ. :                   
Αρ. Πρωτ. 58
Πληροφορίες: Λαμπρινός Ιωάννης
Τηλέφωνο    : 2243031235 – 6979642428
e-mail: syl.ekp.pekal@gmail.com
Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι, έξι ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, πολλά από τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής μας δεν έχουν ακόμα στελεχωθεί με καθαρίστριες. Είναι απαράδεκτο το γεγονός, για λόγους γραφειοκρατικούς, οι μαθητές μας να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να κάνουν μάθημα σε σχολεία που θα στερούνται τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.
Απαιτούμε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί άμεσα από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εσωτερικών) έτσι ώστε να προχωρήσουν οι δήμοι στην πρόσληψη, το συντομότερο, των απαραίτητων καθαριστριών.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου, όπου συζητήθηκε το θέμα, θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν για ανάληψη πρωτοβουλιών από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και για την εθελοντική προσφορά τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της καθαριότητας των σχολείων, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Η φροντίδα για την καθαριότητα των σχολείων είναι υποχρέωση της πολιτείας και όχι των εκπαιδευτικών και των γονέων και των μαθητών.
 
Με  τιμή
Για  το  Δ.Σ.
               
                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                                  ΘΕΟΦΙΛΙΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου