Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ "ΕΚΡΗΞΕΙΣ"ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ.ΚΑΛΥΜΝΟΥ

(ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)
Εντάσεις, ύβρεις, προπηλακισμοί, ανταλλαγή προσωπικών φραστικών υποθέσεων, κυκλοθυμικές και ακραίες συμπεριφορές, άναρθρες κραυγές, μέχρι και εκτόξευση του κουδουνιού από τον Πρόεδρο του ΔΣ και αποφυγή την ύστατη στιγμή και συμπλοκής μεταξύ 2 δημοτικών συμβούλων, αποτελούν το σκηνικό της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Καλύμνου.
Ίσως ήταν μία από τις χειρότερες συνεδριάσεις. Βέβαια όχι ότι είναι κάτι το πρωτόγνωρο για την τοπική πολιτική σκηνή ,αλλά η χθεσινή συνεδρίαση με όσα έγιναν προσβάλλουν βάναυσα τον θεσμό και θα πρέπει να προβληματίσει συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις.
Η εφημερίδα μας δεν θα πάρει το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς .
Οι αντιπαραθέσεις που μετατρέπουν την αίθουσα συνεδριάσεων σε αρένα, είναι καταδικαστέες, απ’ όπου κι’ αν προέρχονται.
Απλά θα συστήναμε σε όλους αυτούς που ενεπλάκησαν να κάνουν μια αυτοκριτική για το «ποιός αδίκων χειρών άρχω».
Φυσικά όχι ότι φταίει μόνο αυτός που ξεκινά τον καυγά, αλλά απλά για να είναι πιο προσεχτικοί και να αποφεύγουν να δίνουν το έναυσμα στο μέλλον.
Οι τόνοι ανέβηκαν και η πρώτη αντιπαράθεση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχαήλ Λελέκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λελέκης με τον τρόπο έκφρασης του και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί κατά της Δημοτικής Αρχής, δίνει το έναυσμα.
Ακολούθησε ένα ξέσπασμα του Προέδρου του ΔΣ Ν.Γαβαλά που για μια ακόμη φορά έδειξε ότι ο πυροσβεστικός ρόλος που οφείλει να έχει, τελικά φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα με τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί .
Μάλιστα κάποια στιγμή, εκτός εαυτού, μην μπορώντας να επιβάλλει την τάξη, πέταξε το κουδούνι που είχε μπροστά του προς την πλευρά του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης Νικήτα Γιαννικουρή που εκείνη την ώρα φωνασκούσε.
Φυσικά για να μην θεωρηθεί ότι είχε σκοπό με αυτήν την ενέργεια να τον χτυπήσει ,απλά να πούμε ότι ήταν ένα ξέσπασμα ,όταν βλέποντας ότι του είχε ξεφύγει ο έλεγχος πέταξε ότι είχε μπροστά του. Μια καταδικαστέα ενέργεια για την οποία στη συνέχεια ζήτησε δημόσια συγνώμη και έδωσε κάποιες εξηγήσεις γιατί οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη του.
Βέβαια το επεισόδιο που ακολούθησε μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας Γιάννη Κατσοτούρχη και της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννη Μαγκάκη ξεπέρασε κάθε επιτρεπτό όριο και ήταν για ασήμαντη αφορμή
Ακούστηκαν και αντηλλάγησαν ακατανόμαστες προσωπικές ύβρεις και χαρακτηρισμοί ,και από τις δύο πλευρές ενώ την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η συμπλοκή μεταξύ τους.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την εν λόγω συνεδρίαση, στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» το επόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου