Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΚΑΝΤΟΥΝΙ) ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Εορτή της Υψώσεως του Σταυρού ,δείτε σχετικό ρεπορτάζ πριν από δυο χρόνια  στο απομακρυσμένο μοναστήρι του Σταυρού στο Καντούνι :
Παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Σταυρού και  αρκετός ήταν ο κόσμος από όλες τις περιοχές της Καλύμνου που ανέβηκε διαμέσου του χωμάτινου δρόμου στο μικρό μοναστήρι που βρίσκεται στο ύψωμα της περιοχής Καντούνι , για να τιμήσει με την παρουσία του την αντίστοιχη εορτή.
Εορτή η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, και για φέτος η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά πυκνή ,η οποία συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να κάνουμε λόγω για πραγματική κοσμορυροη .
Κοσμοσυρροή η οποία να τονίσουμε λαμβάνει χώρα και σε άλλες περιοχές της Καλύμνου, δείγμα της έντονης θρησκευτικότητας των Καλυμνιων ,και όχι μόνο.
Πιστοί όλων των ηλικιών κυρίως από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να διαβαίνουν  το χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στο απομακρυσμένο μοναστήρι του Σταυρού, ενώ ο συνδυασμός της θρησκευτικής κατάνυξης και της υπέροχης θεας που χαρίζει η τοποθεσία μόνο ως αποζημίωση για όσους προσηλθαν μπορεί να θεωρηθεί.
Μετά το πέρας του εσπερινού που τέλεσαν οι ιερείς Ιερεμίας Σακαλλερος και Δαβίδ Μαιλλης, και υπό το φως των προβολέων αλλά και  μικρών φακών , ο κόσμος άρχισε την αναχώρηση του από το μοναστήρι του Σταυρού που να επαναλάβουμε κάθε χρόνο θεωρείτε επιβεβλημένη από πολλούς  οι παρουσία τους εκεί.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου