Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010- :
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΛΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 
-       ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ &  ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ
-   ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ,
 Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η διοργάνωση των ΠΑΜΠΕΡΙΦΕΡΕΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, με την συμμετοχή  πολλών συλλογών (13 τον αριθμό)-μεταξύ αυτών και Ναυτικός Ομιλος Καλυμνου(Ν.Ο.Κ)-αναδεικνύοντας την σωστή αξιοποίηση των υποδομών που υπάρχει στο νησί μας ,παρά τις όποιες ελλείψεις που υφίστανται σήμερα.
Την «δύσκολη αποστολή’» που ανέλαβε η Επιτροπή Αθλητισμού  με δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά που ανέλαβε μια τέτοια διοργάνωση θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα κατάφερε άψογα σε όλα του τα επίπεδα και τις δυο ημέρες που διηρκησε η διεξαγωγή των αγώνων.
Περισσότεροι από 240 αθλητές φιλοξενήθηκαν στο νησί μας και αν συμπεριλάβει κανείς και τους συνοδούς, τότε μιλάμε για περίπου 500 άτομα που αναχωρώντας από το νησί μας σίγουρα θα έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων τους.
-       ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΛΕΥΡΟΦΑΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας εν οδύνη πολλή γνωρίζει, ότι σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου του σωτηρίου έτους 2010  και ώρα 11.45 ΄π.μ.,  εκοιμήθη εν Κυρίω ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού Εμμανουήλ.
Η σορός του εκλιπόντος Ιεράρχου θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, από Παρασκευή και ώρα 11ην πρωϊνή έως Σάββατο 11η πρωινή, όπου και θα ψαλεί η Νεκρώσιμος Ακολουθία.

Στον εκλιπόντα Ιεράρχη θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία Μητροπολίτου, κατόπιν αποφάσεως του Σεβ.Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσίου.

Την Αυτού  Θειοτάτην  Παναγιότητα τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον  θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ.  Κύριλλος

- Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού Εμμανουήλ Αλευροφάς, συμπλήρωσε εφέτος πεντηκονταετή εκκλησιαστική διακονία.
Γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1932 και πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στην γενέτειρά του, τις οποίες ολοκλήρωσε στο Λυκειακό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στο οποίο ενεγράφη το 1951.
Εισήλθε στο Θεολογικό Τμήμα το ακαδημαϊκό έτος 1955 και περάτωσε τις σπουδές το 1958, υποβαλών εναίσιμη επί πτυχίω διατριβή με τίτλο : «Η συμμετοχή του λαϊκού στοιχείου εις την εκλογήν των Επισκόπων».
Πρίν από την αποφοίτησή του εχειροτονήθη Διάκονος κατά έτος 1957 και Πρεσβύτερος το 1958.
Υπηρέτησε σε διάφορες Κοινότητες της Ι.Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και ως προσωρινός κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το 1958 μερίμνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποστέλλεται εις την Ιερά Αρχιεπισκοπήν Θυατείρων και τοποθετείται ιερατικώς Προϊστάμενος της εν Γαλλία Ορθοδόξου Ελληνικής Κοινότητος της Αγίας Τριάδος Saint Etienne.
Από εκεί με αίτησή του μετατίθεται στην Κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης του Port de Bouc, από τήν οποία απεχώρησε το 1962.
Τό 1964 επιστρέφει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, μετά διετή υπηρεσία στον Ιερό Ναό Παναγίας Τελένδου της Καλύμνου, και διορίζεται ως Προϊστάμενος της νεοσύστατης Κοινότητας του Αγίου Νικολάου Southempton της Αγγλίας, όπου υπηρέτησε μέχρι τό 1967, προσφέρων παράλληλα τις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες στα ομογενειακά σχολεία.
Από του έτους 1967 μέχρι σήμερον υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας σε διάφορες θέσεις: α) Πρωτοσύγκελλος επί 38 συναπτά έτη και β) καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης από το 1974 έως το 1999.
Το 2005 εκλέγεται Επίσκοπος από την Ιερά Σύνοδον του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αλικαρνασσού και τοποθετείται ως Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Καλύμνου, όπου διακόνησε την Εκκλησία μέχρι σήμερα ευόρκως και θεαρέστως.     
Αρχίζουν  μαζικά οι  ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τις δημοτικές παρατάξεις , και οι πρώτες προεκλογικές ομιλίες  στην κεντρική μας πλατεία.
-        Διακομιχάλης και Τάτσης στον Επιθεωρητή για τον ΧΥΤΑ

Πληροφορούμε τον Καλυμνιακό λαό και όσους αγωνιούν, ότι χθες 22 Σεπτεμβρίου 2010 ο επικεφαλής της παράταξης μας Δημήτρης Διακομιχάλης με τον κ. Ιωάννη Τάτση, μαζί με τον τεχνικό τους σύμβουλο κ. Ιωάννη Τσούτρα, επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον Επιθεωρητή Δημοσίων Έργων κ. Δημήτριο Λούρμο… που ανέλαβε εκ μέρους της Πολιτείας να διερευνήσει το θέμα ΧΥΤΑ και του παρέδωσαν πλήρη φάκελο στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και των αρχικών που παρέδωσαν τον Δεκέμβριο 2009 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.(Δ.Τ)
-       Ανακήρυξη του Βάσου Λυσσαρίδη ως επίτιμου δημότη της Καλύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου